24. marca 2012

Polievka s údeným mäsom

200 g mäsa z údených rebierok., 120 g paprikovej klobásy., 120 g slaniny., 1 hrsť sušených húb., 1 l zeleninového vývaru., 1/2 l šťavy z kyslej kapusty., 3 bobkové listy., 5 guľôčok celého čierneho korenia., 3 lyžice hladkej múky., soľ., 
Údené mäso nakrájame na malé kúsky, klobásu na kolieska, slaninu na kocky. Huby namočíme do misky s vodou. Do hrnca nalejeme vývar a vodu z kyslej kapusty. Vložíme údené mäso a klobásu, pridáme namočené huby, korenie a osolíme. Varíme na miernom ohni do polomäkka. Do misky nalejeme trochu vody, pridáme hladkú múku, dobre rozmiešame a polievku zahustíme. Varíme ešte asi 20 minút a dochutíme soľou. Na suchej panvici orestujeme kocky slaninky, ktoré nakoniec vložíme do polievky. Polievku podávame s čerstvým chlebom.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára