14. marca 2012

Kohút (kurča) na víne

1/2 mladého kohúta alebo kurčaťa., 10 g slnečnicového oleja., 10 g údenej slaniny., 60 g šampiňónov, 1 stredne veľká cibuľa., tymián., 1/2 dl červeného vína., 1/8 dl koňaku., 5 g hladkej múky., voda., soľ., 
Slaninu pokrájame na drobné kocky, dáme na panvicu s rozohriatym olejom, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a speníme. Vložíme porcie mäsa, opražíme zo všetkých strán, posolíme, okoreníme tymianom, pridáme očistené šampiňóny pokrájané na tenké plátky, zalejeme červeným vínom a prikryté dusíme. Počas dusenia premiešame, mäso poprášime múkou a dodusíme. Tesne pred dohotovením prilejeme koňak.
(2 porcie / 1 porcia 1176 kJ - 21 kcal., B - 36,2 g., T - 13,0 g., S - 4,8 g)  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára