7. marca 2012

Hovädzie mäso na zeleri

200 g zadného hovädzieho mäsa alebo roštenky., 10 g (1 lyžica) slnečnicového oleja., 1 malá cibuľu., 100 g zeleru., 1 pór., 1 rajčiak., 1 zeleninová paprika., mleté čierne korenie., vývar alebo voda, soľ., 
Očistené umyté, odblanené a osušené mäso pokrájame na porcie, okoreníme mletým čiernym korením, opečieme na rozohriatom tuku a vyberieme. Na tom istom tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno pridáme očistený zeler pokrájaný na hranolky, pokrájaný pór a zeleninovú papriku a všetko spolu popražíme, občas premiešame. Posolíme, podlejeme vriacim vývarom alebo vodou a udusíme do mäkka. Tesne pred odstavením pridáme pokrájaný rajčiak a len veľmi krátko dodusíme. Počas dusenia podľa potreby podlievame vriacim vývarom alebo vodou a všetko premiešame. Podávame s varenými zemiakmi.
(2 porcie / 1 porcia 967 kJ - 231 kcal., B - 22,4 g., T - 11,6 g., S - 9,3 g)
      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára