24. marca 2012

Trasená OLÉ kokosová torta s ananásom


320 g polohrubej múky., 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker., 220 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 3 vajcia, 250 ml mlieka., 250 ml oleja.,
Náplň: 1 ananásový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 340 g)., 200-250 ml smotany na šľahanie., 1 balíček Crème Olé pudingu bez varenia s kokosovou príchuťou Dr.Oetker., 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker.,
Ozdobenie: 3 zarovnané PL strúhaného kokosu.,
Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Do uzatvárateľnej nádoby vlejeme ananásový kompót aj so šťavou, ananás nakrájame na menšie kúsky. Pridáme smotanu na šľahanie, crème olé a smeta-fix. Nádobu uzavrieme a trasieme tak dlho, kým sa suroviny nespoja. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou náplne potrieme spodný plát korpusu, prikryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšnou náplňou potrieme povrch torty a na ozdobenie posypeme kokosom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára