24. marca 2012

Krehká bábovka

250 g hladkej múky., 250 g práškového cukru., 1 vanilínový cukor. 3 vajcia., 1 prášok do pečiva., 2 lyžice kakaa., 2,5 dl smotany na šľahanie (môže byť aj kyslá)., tuk a múku na prípravu bábovkovej formy., práškový cukor na posypanie.,
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie., 50 g masla., 1 lyžica mlieka.,
Vajcia rozmiešame s cukrom a šľahačkou, nakoniec pridáme múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva. Polovicu cesta nalejeme do dobre vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do druhej polovice cesta pridáme kakao, podľa potreby trochu mlieka a nalejeme na bledé cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 stupňov C asi 45 - 50 minút. Bábovku necháme vychladnúť, preklopíme na podnos, posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme čokoládovou polevou ktorú si pripravíme z na kúsky polámanej čokolády, masla a mlieka, ktoré rozpustíme vo vodnom kúpeli a vymiešame na hladkú polevu.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára