24. marca 2012

Jablkový koláč

380 g polohrubej múky., 200 g margarínu., 120 g kryštálového cukru., 2 dl vlažného mlieka., 2 vajcia., 1 prášok do pečiva., tuk a múku na prípravu pekáča., 
Plnka: 900 g očistených jabĺk., 
Posýpka: 80 g hrubej múky., 50 g masla., 50 g kryštálového cukru., 
Najprv si pripravíme posýpku. Zmiešame hrubú múku, maslo a kryštálový cukor a hmotu odložíme do chladničky. Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva, zmiešame s cukrom, roztopeným margarínom, vlažným mliekom, rozšľahanými vajciami a pripravíme si hladké cesto. Vylejeme ho na vymastený a múkou vysypaný pekáč alebo na papier na pečenie. Navrch poukladáme postrúhané jablká a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Napoly upečený koláč vyberieme, po celej ploche rozdrobíme pripravenú posýpku a pomaly dopečieme.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára