7. marca 2012

Hovädzie a bravčové mäso so zeleninou z jedného hrnca

100 g chudého hovädzieho mäsa., 100 g chudého bravčového mäsa 1/4 kg zemiakov., 10 g šunky., 1/2 mrkvy., 1/2 zeleru., 300 g kapusty., 1 cibuľa., 1 lyžička oleja., 1 bobkový list., štipka strúhaného muškátového orecha., mleté čierne korenie., voda., soľ., 
Mäso pokrájame na kocky vo veľkosti 1 - 2 cm. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji, pridáme mäso a bobkový list, posolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Uvaríme na miernom ohni. Pred dovarením pridáme očistené zemiaky pokrájané na osminky, pokrájanú mrkvu, zeler, kapustu a šunku a dovaríme všetko do mäkka. Občas dolievame horúcou vodu.
(2 porcie / 1 porcia 1687 kJ - 403 kcal., B - 26,0 g., T - 19,0 g., S - 32,0 g)
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára