6. marca 2012

Špenátové palacinky

1 balenie jemných vaječných palaciniek Dr. Oetker., 400 ml vody., 200 g rozmrazeného špenátového pretlaku., 
Náplň: 200 g tvarohového syra typu lučina., 200 g kyslej smotany., soľ,
Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na palacinky s vodou a špenátovým pretlakom. Zmes metličkou dôkladne rozšľaháme na hladkú hmotu bez hrudiek. Cesto necháme 5 minút odstáť. Na rozohriatu panvicu potretú olejom nalejeme tenkú vrstvu cesta a rozlejeme ju po celej ploche. palacinky pečieme z oboch strán. Na náplň zmiešame tvarohový syr s kyslou smotanou a dochutíme soľou. Vychladnuté palacinky naplníme pripravenou náplňou a zrolujeme. Každú palacinku rozrežeme na 3 kúsky, zapichneme do nich špáradlo a podávame.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára