13. marca 2012

Korbáčiky z kysnutého cesta

1 balenie buchiet Dr. Oetker., 1 balíček vanilínového cukru., Dr. Oetker., 200 ml vlažného mlieka., 150 g rozpustného vychladnutého masla alebo margarínu., 2 zarovnané PL medu., nastrúhaná kôra z 1/2 chemicky neošetreného citróna., 1 KL rumovej arómy Dr. Oetker., 
Potretie a posypanie: 1 vajce., 1 balíček škoricového cukru Dr. Oetker.,
Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na buchty a droždie (je súčasťou balenia), vanilínový cukor, mlieko, maslo alebo margarín, med, kôru a arómu. Ručne vypracujeme hladké cesto tak, aby s nelepilo na stenu nádoby. Povrch cesta zaprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste na 45 až 60 minút vykysnúť. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na 12 častí. Každú časť rozdelíme na 3 diely a z každého utvoríme valček dlhý 25 cm. Vždy 3 valčeky spletieme do vrkoča, pričom 2 cm necháme nedopletené. Nožom zrežeme konce a zo zvyšného cesta vyvaľkáme tenký valček, ktorým obviažeme korbáč. Položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme na teplom mieste 20 minút kysnúť. Potom potrieme pomocou štetca alebo perka rozšľahaným vajcom a posypeme škoricovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára