27. marca 2012

Rukolový šalát

5 vajec., malá viazanička rukoly., 2 - 3 malé mrkvy., jarná cibuľka alebo kúsok póru., 5 plátkov slaniny., šťava z polovice citróna., olivový olej., mleté čierne korenie., cukor., soľ,
Vajca uvaríme natvrdo a olúpeme. Opláchnutú a osušenú rukolu posekáme na menšie kúsky. Mrkvu očistíme a po dĺžke nakrájame na tenké lupienky. Cibuľku alebo pór nakrájame na kolieska. Plátky slaniny dochrumkava opečieme na panvici bez tuku. Do výpeku vložíme zeleninu a krátko opečieme. Citrónovú šťavu vyšľaháme s olejom, soľou a korením. Vmiešame opečenú zeleninu a necháme chvíľu odstáť. Potom primiešame rukolu a dochutíme. Servírujeme s pokrájanými vajciami, ozdobené plátkami opečenej slaniny. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára