28. marca 2012

Sladký baranček

100 g hrozienok., 50 g sušených sliviek., 50 g višní., 50 g pomarančovej kôry., 20 g sušených brusníc., 100 g mandlí., kôru z 1/2 citróna., 6 vajec., 200 g práškového cukru., 200 g masla., 250 g hladkej múky., 1/2 balíčka prášku do pečiva., štipku soli., práškový cukor na posypanie., tuk na vymastenie a strúhanku na vysypanie formy., 
Bielky oddelíme od žĺtkov, žĺtky vyšľaháme dopenista s cukrom a so zmäknutým maslom. Pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a zapracujeme do cesta. Hrozienka, višne, slivky, sušené brusnice, pomarančovú a citrónovú kôru a olúpané mandle nasekáme nadrobno a opatrne primiešame do cesta. Masu vylejeme do vymastenej a strúhanou vysypanej formy na barančeka. Pečieme približne hodinu vo vyhriatej rúre. Upečeného barančeka po vychladnutí posypeme práškovým cukrom alebo kokosom.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára