16. februára 2016

Jablkovo hroznový dezert

malý citrón., ¼ l jablkovej šťavy., ¼ l suchého vína., 30 g cukru., 15 g stužovača., stredné jablko., 75 g tmavého hrozna
Citrón dôkladne umyjeme, kôru nastrúhame a vytlačíme šťavu. Citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru, jablkovú šťavu, cukor a víno krátko povaríme. Stužovač zmiešame s trochou vody a pridáme do uvarenej šťavy. Miešame, kým nie je kompaktná. Jablko ošúpeme a okrúhlym nožom vykrajujeme guľky, ktoré ihneď pridáme do dezertu. Krátko povaríme a necháme vychladnúť. Hrozno umyjeme, odkôstkujeme. Dezert pred servírovaním ozdobíme hroznom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára