28. marca 2010

Grilované hrušky

4 hrušky., citrónová šťava., 1 l vody., 2 lyžice cukru., olej na potretie., 1 hermelín., 4 lyžičky zaváraných brusníc., medovka.,
Hrušky rozpolíme a vykrojíme im jadrovníky. Potrieme ich citrónovou šťavou a vložíme na 3 minútky do vriacej osladenej vody. Potom ich vyberieme, necháme oschnúť a potrieme olejom. Reznou stranou ich položíme na gril. Grilujeme asi 8 minút. Potom hrušky otočíme a do miesta po jadrovníkoch dáme na osminky nakrájané kúsky hermelínu. Priklopíme alobalom a grilujeme ďalších asi 10 minút. Ozdobíme ich brusnicami a lístkami medovky a ihneď podávame. Veľmi zrelé hrušky grilujeme hneď, nemusíme ich dopredu variť.

   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára