300 g hladkej múky., 7 g sušeného droždia (2 lyžičky)., 1/2 lyžičky cukru., 180 ml vlažnej vody., 1 lyžička soli., 2 lyžice olivového oleja., 2 jablká., 65 g prírodného krupicového cukru., 1 lyžička mletej škorice., 50 g rozpusteného masla., práškový cukor na poprášenie., zmrzlina na podávanie.,
Premiešajte v miske droždie, cukor a vodu. Prikryte a nechajte na teplom mieste asi 10 minút stáť. Múku so soľou preosejte do misy, vmiešajte kvások a olej a spracujte rukami na mäkké cesto. Dajte ho na teplé miesto kysnúť, až zhruba zdvojnásobí objem. Predhrejte rúru na 200 stupňov C. Dva plechy na pečenie potrite olejom. Cesto rozdeľte na 8 rovnakých dielikov a na zľahka múkou poprášenej pracovnej ploche rozvaľkajte na placky s priemerom 10 cm. Rozložte na pripravené plechy. Jablká nakrájajte na plátky, rozložte ich na placky a posypte cukrom zmiešaným so škoricou. Pokvapkajte maslom. Pečte 25 až 30 minút, až cesto spevnie a jablká budú dozlata upečené. Poprášte práškovým cukrom a podávajte s kopčekom obľúbenej zmrzliny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára