23. marca 2010

Veniec s vanilkovou náplňou

4 Pl instantnej kávy., 125 ml (1/8 l) 200 g zmäknutého margarínu alebo masla., 200 g cukru., balíček vanilkového cukru., 4 vajcia., 400 g hladkej múky., 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva., 100 g čokolády na varenie.,
Na náplň: višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g)., 2 balenia krémovej náplne s vanilkovou príchuťou., 400 ml mlieka., 60 g práškového cukru., 
Na posypanie: 2 zarovnané PL práškového cukru.,
Na prípravu cesta rozpustíme kávu v horúcom mlieku a necháme trochu vychladnúť. V mise ušľaháme elektrickým ročným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín. Postupne za stáleho miešania pridávame cukor a vanilkový cukor, kým nevznikne hladká hmota. Každé vajce zašľaháme asi 1/2 minúty na najvyššom stupni. Múku zmiešame s kypriacim práškom a striedavo v 2 dávkach spoločne s kávou krátko zamiešame. Nakoniec ručne vmiešame nahrubo nasekanú čokoládu. Cesto naplníme do vymastenej a vysypanej formy a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Korpus necháme ešte 10 minút stáť vo forme, potom vyklopíme na tortovú mriežku a necháme vychladnúť. Korpus jedenkrát pozdĺžne rozrežeme a spodnú čast položíme na tortový podnos. Na náplň necháme višne dobre odkvapkať na sitku a vykôstkujeme, niekoľko višní si odložíme na ozdobu. Pripravíme obe krémové náplne s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Asi jednu tretinu naplníme do cukrárskeho vrecka s trubičkou. Do zvyšku vmiešame višne a lyžicou rovnomerne nanesieme na spodnú polovicu korpusu. Priložíme hornú časť korpusu, zľahka pritlačíme a ozdobíme krémom a zvyškom višní. Posypeme práškovým cukrom a najmenej na hodinu uložíme do chladničky.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára