1 lyžička oleja., 1 najemno nasekaná cibuľa., 2 nakrájané zemiaky., 1 karfiol., 1,5 l kuracieho vývaru., 60 g tvrdého nízkotučného syra., soľ., mleté čierne korenie na dochutenie.,
Do hrnca vlejte olej a rozohrejte ho na strednú teplotu. Za stáleho miešania opražte cibuľu (asi 5 minút), kým nezmäkne. Vsypte zemiaky a restujte ďalšie dve minúty. Pridajte umytý karfiol rozobraný na ružičky, prilejte vývar a priveďte do varu. Znížte teplotu a povarte 15 minút, až kým karfiol a zemiaky nezmäknú. Všetko potom rozmixujte ručným mixérom dohladka. Okoreňte podľa chuti., polievku podávajte horúcu, husto posypanú syrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára