24. marca 2010

Hruškovo makový závin

500 g hladkej múky., 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva., 250 g nízkotučného tvarohu., 160 ml mlieka., 160 ml oleja., 2 zarovnané KL cukru., 2 zarovnané KL soli.,
Na náplň: hruškový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 460 g)., balíček (250 g) hotovej makovej náplne., 75 g olúpaných slnečnicových jadierok., balíček vanilínového cukru., KL mandľovej arómy., 3 PL medu., 2 zarovnané PL ovsených vločiek alebo strúhanky., 150 ml šťavy z hruškového kompótu.,
Na ozdobenie: balíček svetlej polevy., 2 zarovnané PL svetlej marmelády (napr. marhuľovej).,
Na prípravu náplne necháme hrušky dobre odkvapkať na sitku a nakrájame na kocky. Zmiešame makovú náplň (1 PL necháme na ozdobenie), slnečnicové jadierka, vanilínový cukor, arómu, med a ovsené vločky alebo strúhanku, pridáme šťavu z kompótu a nakrájané hrušky. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku s kypriacim práškom. Pridáme tvaroh, mlieko,olej, cukor, soľ a ručne spracujeme na hladké cesto. Cesto poprášime malým množstvom múky a vyvaľkáme obdĺžnik (40 x 35 cm). Náplň roztrieme rovnomerne na cesto a necháme voľný okraj asi 2 cm. Obdĺžnik zavinieme z kratšej stany a vložíme do formy "švom" nahor. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a polejeme povrch bábovky. Po zatuhnutí v marmeláde rozmiešame zvyšnú makovú náplň a maslovačkou dozdobíme.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára