2 plátky roštenky (každý s váhou 250 g)., olivový olej na pokvapkanie., čerstvo zomleté čierne korenie., 200 g hlivy ustricovej 2 strúčiky cesnaku najemno nasekaného., 250 ml smotany na šľahanie., 4 lyžice brandy., soľ na dochutenie.,
Plátky mäsa naklepeme, dôkladne okoreníme a potrieme olejom. Liatinovú panvicu nasucho rozpálime, pokvapkáme trochou oleja. a sprudka steaky opečieme, minútu z každej strany. Potom opekáme ešte niekoľko minút podľa toho, ako chcete mať mäso prepečené, najviac však 6 minút z každej strany. Vyberieme z panvice, osolíme a necháme chvíľu odpočinúť. Huby dáme na panvicu, pokvapkáme olejom a pridáme cesnak. Opečieme, zalejeme smotanou s brandy, dochutíme a necháme chvíľu povariť. Steaky podávame s omáčkou, hubami, prípadne chrumkavým zeleným šalátom a čerstvým pečivom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára