5. marca 2010

Zemiakové lokše s makom

kg zemiakov., 300 g hladkej múky., soľ., 300 g maku., 0,2 l vody., cukor.,
Umyté zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Ošúpeme ich a postrúhame alebo zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme múku, soľ a vypracujeme hustejšie cesto, ktoré na pomúčenej doske rozgúľame na valec s priemerom 5 až 6 cm. Potom valec pokrájame na kolieska hrubé 1 až 1,5 cm a z koliesok vyvaľkáme tenké placky, ktoré pečieme priamo na sporáku alebo liatinovej platni. Upečené lokše potierame makovou plnkou, ktorú si pripravíme z pomletého maku, vody a cukru (podľa vlastnej chuti). Zvinieme a podávame na vyhriatych tanieroch.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára