7. marca 2010

Mandľové srdce s jahodami

3 hrnčeky polohrubej múky., kypriaci prášok do pečiva., hrnček cukru., štipka soli., 2 vajcia., hrnček mlieka., 1/2 hrnčeka oleja., hrnček jahôd nakrájaných na kúsky., vanilkový cukor., 50 g mletých mandlí., 20 g celých mandlí., 4 jahody nakrájané na plátky., 
Krém: 100 g masla., 2 lyžice cukru., lyžička citrónovej šťavy.,
Múku zmiešame s kypriacim práškom a s cukrom. Pridáme štipku soli, vajcia rozšľahané  mlieku, olej a jahody zmiešané s vanilkovým cukrom a mletými mandľami. Vypracujeme riedke cesto a nalejeme ho do tukom vymastenej a múkou posypanej srdcovej formy. Povrch ozdobíme dookola polovicou mandlí a stred jahodami nakrájanými na plátky. Srdce pečieme pri 190 stupňov C. asi 40 minút (podľa veľkosti formy). Necháme ho vychladnúť. Medzitým ušľaháme maslo s cukrom a citrónovou šťavou do krému a nasekáme zvyšné mandle. Okraje srdca potrieme maslovým krémom a obalíme v nasekaných mandliach.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára