9. marca 2010

Slávnostný zemiakový šalát

500 g zemiakov uvarených v šupke., 150 g tvrdého syra., 2 vajcia uvarené na tvrdo., 2 uvarené mrky., 100 g sterilizovaných uhoriek v sladkokyslom náleve., kapia., 100 g sterilizovaného hrášku v slanom náleve.,soľ., mleté čierne korenie., 50 g majonézy., 150 g bieleho jogurtu., petržlenová vňať.,
Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocôčky. Syr nahrubo nastrúhame a hneď po ňom aj vajcia. Mrkvy a kyslé uhorky pokrájame na malé kúsky, kapiu na rezančeky. Všetky ingrediencie premiešame a pridáme k nim hrášok, ktorý zlejeme z nálevu. šalát osolíme a zalejeme majonézou rozmiešanou v bielom jogurte. Necháme ho rozležať do druhého dňa v chladničke, zakrytý potravinovou fóliou. Ozdobíme ho petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára