200 g zemiakov., 1 cibuľa., 1 strúčik cesnaku., 1 mrkva., 1 petržlen., 1 lyžica oleja., 80 g oravskej údenej slaniny., soľ., 1 kocka zeleninového bujónu., majorán., petržlenová vňať alebo pažítka.,
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kocky. V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno pokrájanú oravskú slaninu a za stáleho miešania opražíme. Slaninu vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme zemiaky, očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak, očistenú na kocky pokrájanú zeleninu a za stáleho miešania krátko opražíme. Zalejeme 1 litrom vody, jemne osolíme, pridáme bujón a miernym varom varíme 20 minút. Asi 5 minút pred dovarením pridáme opečenú slaninu. Hotovú polievku ochutíme majoránom a pred podávaním posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára