7 vajec., 400 g cukru., štipka soli., 7 lyžíc horúcej vody., 7 lyžíc oleja., 350 g polohrubej múky., kypriaci prášok do pečiva., 50 g kakaa., tuk na vymastenie formy., strúhanka na posypanie formy., marmeláda.,
Krém I: 200 g masla., 100 g piškót., rum., 200 g vlašských orechov., 50 g práškového cukru.,
Krém II: 700 ml mlieka., 2 vanilkové pudingy., 250 g masla., 200 g práškového cukru., turecká káva.,
Na korpus vyšľahajte vajcia s cukrom a štipkou soli do svetlej hmoty, pridávajte vodu a olej., Múku zmiešajte s práškom do pečiva a kakaom a zmes nakoniec postupne zapracujte do cesta. Vlejte do vymastenej a strúhankou posypanej formy a v rúre predhriatej na 190 stupňov C. pečte asi 10 minút, potom stiahnite teplotu na 180 stupňov C a pečte ešte 35 - 40 minút. Rozkrojený korpus potrite marmeládou a krémom I. a druhú časť potrite krémom II. Trochou krému II. potrite celý povrch podkovy.Krém I: Piškóty zavlažte rumom a pridajte mleté orechy. Maslo s cukrom ušľahajte do peny. Zmesi premiešajte.
Krém II: Uvarený vychladnutý puding vyšľahajte s maslom a cukrom Nakoniec prilejte vychladnutú tureckú kávu i s usadeninou a všetko ešte spolu premiešajte.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára