100 g mrkvy., 50 g petržlenu., 1/2 cibule., 2 kocky masoxu., petržlenová vňať., soľ.,
Knedličky: 150 g šunky., 2 žemle., 2 vajcia., 2 lyžice oleja., 1/2 cibule., soľ., mleté čierne korenie., lyžica pokrájanej petržlenovej vňate.,
Mrkvu a petržlen ošúpeme, pokrájame a vložíme do 1 litra vody. Pridáme trochu soli a miernym varom varíme 5 minút. Pridáme očistenú cibuľu, masox, krátko povaríme a podávame s knedličkami. Pred podávaním posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Šunku nadrobno pokrájame a vložíme do misy. Na oleji speníme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme k šunke a premiešame. Pridáme pokrájané, vo vode namočené a jemne vyžmýkané žemle, žĺtky,petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme, premiešame a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Zo zmesi vlhkými rukami urobíme knedličky, vložíme do vriacej osolenej vody a miernym varom varíme asi 5 minút. Knedličky vyberieme a podávame s vývarom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára