450 g hladkej múky., štipka soli., 330 g cukru., 1/2 lyžičky jedlej sódy., 3 vajcia., 250 g masla., 250 ml cmaru., nastrúhaná kôra z 2 pomarančov., 60 ml pomarančovej šťavy.,
Na polevu: 240 g práškového cukru., 20 g zmäknutého masla., nastrúhaná kôra z 1 pomaranča., 2 lyžice pomarančovej šťavy.,
Rúru predhrejeme na 170 stupňov C. Formu na bábovku s priemerom 22 cm vymastíte tukom a posypte múkou. Múku preosejte spolu s cukrom, sódou a soľou do misy. Vytvorte jamku a vlejte do nej zľahka našľahané vajcia zmiešané s rozpusteným maslom, cmarom, pomarančovou kôrou a šťavou. Pozvoľna premiešajte. Cestom potom naplňte formu zhruba do dvoch tretín výšky. Pečte pozvoľna asi hodinu a 10 ,minút. Potom prepichneme bábovku špajdľou, a ak sa na ňu neprichytí cesto, bábovka je upečená. Nechajte ju vo forme asi 10 minút chladnúť a potom ju vyklopte na mriežku na úplné vychladnutie. Na polevu vymiešajte všetky ingrediencie vo vodnom kúpeli dohladka a nalejte na vychladnutú bábovku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára