250 g špargle., cibuľa., 2 PL masla., 2 dl šľahačkovej smotany., 2 dl mlieka., 2 žĺtky., kocka slepačieho bujónu., mleté čierne korenie., muškátový orech., žemľa., tuk na opraženie žemle., soľ., voda.,
Cibuľku pokrájame nadrobno a na tuku necháme zosklovatieť. Pridáme očistenú pokrájanú špargľu. Za stáleho miešania podusíme. Prilejeme dl smotany, mlieko a vodu. Pridáme kocku bujónu, korenie a štipku nastrúhaného muškátového orechu. Chvíľu povaríme. Zo zvyšnej smotany ušľaháme tuhú šľahačku, vmiešame do nej žĺtky, pridáme do polievky a ešte chvíľku povaríme. Pred podávaním dáme do polievky na tanieroch na kocky pokrájanú opraženú žemľu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára