8 menších jabĺk (dobre zrelých)., 50 g orieškov., 50 g čokolády na varenie., balíček listového cesta., vajce na potretie., kúsky celej škorice.,
Jablká rozkrojíme a guľatou lyžičkou povykrajujeme jadrovníky, odstránime stopky a tmavé zvyšky kvetného kalicha. Polovicu orieškov nastrúhame a posypeme nimi reznú stranu jabĺk. Zvyšné oriešky nasekáme a zmiešame s nalámanou čokoládou. Zmesou naplníme otvory v jablčných polovičkách. Listové cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a rozdelíme na 16 dielov. Do nich zabalíme jablká, prenesieme ich na plech vystlatý papierom na pečenie a povrch potrieme rozšľahaným vajcom. Namiesto stopiek vtlačíme do cesta nalámané kúsky škorice. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov C a upečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára