5 vajec., 100 g práškového cukru., 100 g hladkej múky., 50 g masla., vanilínový cukor., 50 g kakaa., jahodový džem.,
Krém: 100 g cukru., 2 PL rumu., 30 g maizeny., 200 ml vody.,
Poleva: 100 g horúcej čokolády., 50 g práškového cukru., 50 g kakaa., 50 g masla., 2 PL rumu., 50 ml vody.,
Na ozdobu: šľahačku., hrozienka., mandle.,
Z bielkov vyšľaháme sneh a rozdelíme ho na polovice. Vyšľaháme žĺtky, maslo, práškový a vanilínový cukor, postupne pridávame múku. Cesto tiež rozdelíme na polovice. Do jednej dáme kakao a do oboch sneh z bielkov. Vymastený plech predelíme alobalom, obe cestá rozotrieme na polovicu plechu a upečieme. Môžeme piecť na menšom plechu. Cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou, pridáme rum a premiešame. Zmesou polejeme obe cestá a nahrubo na ne natrieme džem. Z vody, maizeny a cukru uvaríme kašu, do vlažnej pridáme rum a rozotrieme na džem. Obe cestá prekrojíme na polovice, striedavo uložíme na seba a pokrájame na malé kocky. Na tanieroch urobíme z kociek kopčeky, polejeme polevou (pripravíme vo vodnom kúpeli), posypeme hrozienkami a mandľami a ozdobíme šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára