4 žĺtky., 50 g cukru., nastrúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna., 4 bielky., 50 g cukru., 100 g hladkej múky.,
Na náplň: 250 g bieleho jogurtu., 80 g cukru., šťava z jedného citróna., nastrúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna., 250 ml smotany na šľahanie., balíček želatínového stužovača., 100 ml vlažnej vody., 360 g mandarínok.,
Na ozdobenie: 6 zarovnaných PL práškového cukru., 2 KL citrónovej šťavy., niekoľko mandarínok.,
Na prípravu cesta ušľaháme žĺtky, cukor a citrónovú kôru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Bielky s cukrom ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a spolu s múkou zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Plát piškótového cesta ihneď vyklopíme na papier vysypaný práškovým cukrom. Papier vysypaný práškovým cukrom. Papier, na ktorom sa roláda piekla zľahka potrieme vodou, opatrne stiahneme a korpus zakryjeme vlhkou vlhkou utierkou. Na prípravu náplne dobre premiešame jogurt s cukrom a citrónovou šťavou a kôrou. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a zamiešame do jogurtovej hmoty. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahanú šľahačku. Náplň vložíme asi na 15 minút do chladničky. Keď začne náplň mierne tuhnúť potrieme vychladnutý plát piškótového cesta, na povrch naukladáme mandarínky, roládu zrolujeme a na 2 hodiny uložíme do chladničky. Na ozdobenie vymiešame ručne alebo elektrickým ručným šľahačom práškový cukor s citrónovou šťavou do bielej hustej polevy a naplníme do cukrárskeho vrecka s tenkou trubičkou alebo kornútka z papiera na pečenie. Roládu pofŕkame polevou a ozdobíme plátkami mandarínok.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára