28. marca 2010

Perníková bábovka s broskyňami

2 celé vajcia., 2 bielky., 200 ml mlieka., štipka soli., 250 g polohrubej múky., 200 g hladkej múky., 150 g práškového cukru., 50 g kakaa., 1 kypriaci prášok do perníka., 1 lyžička mletej škorice., 1 lyžička mletého anízu., 1/2 lyžičky mletých klinčekov., 50 g medu., 2 broskyne., 
Žĺtky rozšľaháme v mlieku, zo všetkých bielkov ušľaháme so štipkou soli pevný sneh. Všetky sypké ingrediencie vrátane korenia premiešame, pridáme tekutý med, žĺtky s mliekom a na kúsky nakrájané broskyne. Nakoniec do cesta vmiešame sneh a nalejeme ho do tukom vymastenej a strúhankou posypanej formy. Ak nemáme vhodnú formu, nalejeme cesto na plech. Pečieme pri 200 stupňov C asi 40 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára