50 g masla., 1 nadrobno nakrájaná cibuľa., 2 prelisované strúčiky cesnaku., 200 g choriza na plátky., 350 g prepláchnutých krúp., 1 l hydinového vývaru., 250 g nakrájaných hlavičiek húb.,hrsť nasekanej hladkolistovej petržlenovej vňate., 40 g nastrúhaného parmezánu., soľ., mleté čierne korenie na dochutenie.,
V širšej rajnici rozpusťte na strednom plameni polovicu masla. Orestujte na ňom cibuľu, cesnak a 150 g choriza. Až klobása zhnedne (asi 4 minúty), pridajte krúpy a vývar. Priveďte do varu. Zmiernite teplotu, zakryte a pomaly varte (asi 20 minút). Odstráňte pokrievku a varte ďalších 10 minút , až krúpy zmäknú a vsiaknu všetku tekutinu. Medzitým predhrejte gril či rúru na vysokú teplotu. Dajte zvyšné chorizo na plech vystlatý papierom na pečenie a grilujte či pečte do chrumkava. Nadbytočný tuk odsajte papierovým obrúskom. Na panvici rozpusťte zvyšné maslo a dozlata na ňom opražte huby (asi 5 minút). Huby, väčšinu petržlenovej vňate a syr premiešajte s krúpovou zmesou, osoľte a okoreňte podľa chuti. Ozdobte grilovaným chorizom a zvyšnou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára