4. apríla 2011

Maková bábovka

100 g zmäknutého masla alebo margarínu., 50 g cukru., 2 vajcia., 1/2 KL citrónovej arómy Dr. Oetker., 150 g mletého maku., 1 balenie bábovky Dr. Oetker., 250 ml mlieka., 50 g hrozienok.,
Maslo alebo margarín trie sa v mise, potom pridá sa cukor, kým pena nevznikne. Vmiešajú sa po jednom vajcia, olej, citrónová aróma a mak. Následne pridá sa zmes na bábovku, mlieko a hrozienka. Cesto vymieša sa, kým nie je hladko uhnetené. Cesto vloží sa do formy, poriadne vymastenej a múkou vysypanej. Cesto pečie sa vo vyhriatej rúre . Vychladnutá bábovka sa z formy vyklopí a cukrom posypať môže.
Doba prípravy: cca 20 minút.Doba pečenia: cca 60 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára