2. apríla 2011

Zelený veľkonočný koláč

2 balenia pizze v prášku Dr. Oetker., 340 ml studenej vody., 
Na náplň: 200 g čerstvého špenátu., 250 g tvarohového syru (lučina)., 2 vajcia., 250 g anglickej slaniny., 3 strúčiky cesnaku., 3 zarovnané PL strúhaného tvrdého syra., 1 zarovnaná KL soli., 1/2 KL čierneho korenia., 3 vajcia., 
Na potretie: 1 vajce., 
Na prípravu cesta zmiešame zmesi na pizzu s vodou a vypracujeme hladké cesto. Polovicu cesta vyvaľkáme na placku s priemerom 30 cm a vložíme do vymastenej formy, vytvoríme okraj. Na prípravu náplne špenát na sitku opláchneme, prelejeme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Do misy nakrájame rožok na malé kúsky, pridáme nasekaný špenát, tvarohový syr, 2 vajcia., slaninu nakrájanú na malé kúsky, prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr, soľ a čierne korenie. Všetko premiešame a rozotrieme do formy na cesto. Do náplne pomocou lyžice vytvoríme 3 jamky a do každej z nich vyklepneme vajce. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na placku s priemerom 27 cm, položíme na náplň, mierne pritlačíme a potrieme pomocou štetca rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Koláč môžeme podávať teplý a studený.
Doba prípravy: cca 20 minút. Doba pečenia: cca 45 minút. Elektrická rúra: 180 stupňov C. Teplovzdušná rúra 160 stupňov C. Plynová rúra: stupeň 3. 
   
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára