2. augusta 2016

Kokosové rezy s čokoládovým krémom

Kokosový korpus: 100 g práškového cukru., 4 bielky., 100 g kokosu., 50 g polohrubej múky., 6 g (0,5 balíčka) prášku do pečiva.,
Čokoládový krém: 4 žĺtky., 5é g čokolády., 100 g práškového cukru., 10 g (0,5 balíčka) vanilínového cukru.,lyžica kakaa., 125 g masla.,
Čokoládová poleva: 50 g čokolády., lyžička stuženého tuku (cera).,
Kokosový korpus: Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, ku koncu šľahania pridáme cukor a zamiešame na najnižších otáčkach. Múku s práškom do pečiva preosejeme, zmiešame s kokosom a vmiešame do snehu, cesto rovnomerne rozotrieme do hlbokého plechu (20 x 26 cm) na dne vyloženom papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170º C 20 minút. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnúť.
Čokoládový krém: Žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom vyšľaháme nad parou, pridáme roztopenú tekutú čokoládu a vyšľaháme. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, potom vyšľaháme s maslom zmäknutým na izbovú teplotu a kakaom.
Čokoládová poleva: Čokoládu rozlámanú na kúsky spolu s tukom roztopíme nad parou a dobre premiešame.
Z vychladnutého korpusu stiahneme papier, natrieme krémom a dáme stuhnúť asi na hodinu do chladničky. Polejeme čokoládovou polevou a dlhým rovným nožom zarovnáme. Dáme stuhnúť do chladničky (najlepšie cez noc). Po stuhnutí nakrájame na rezy ostrým nožom, ktorý vždy pred krájaním namočíme do horúcej vody.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára