26. augusta 2016

Avokádové pyré s krekrami

4 zrelé avokáda., č malé biele cibuľky., citrón., strúčik cesnaku., tabasco., balíček jemných krekrov., pálivá paprička., soľ.,
Očistíme a nakrájame na väčšie kúsky cesnak a cibuľu. Vytlačíme šťavu z citróna. Avokáda ošúpeme, prerežeme na polovice, aby ste mohli vybrať kôstku a pokrájajte na kocky. Do mixéra dáme cibuľu, cesnak, avokádo, šťavu z citróna a soľ. Mixujeme dovtedy, kým nezískame homogénne pyré. Vložíme do servírovacej misy, pridáme niekoľko kvapiek tabasca, dochutíme a dobre premiešame. Avokádové pyré prikryjeme a odložíme do chladničky. Podávame studené s krekrami, prípadne ozdobené posekanou pálivou papričkou.
Tip – Ak chceme docieliť, aby avokáda dozreli rýchlejšie, zabalíme ich do novinového papiera a necháme postáť pri izbovej teplote! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára