21. augusta 2016

Karamelové pomaranče

8 pomarančov., 225 g cukru.,
Ostrým nožom zrežeme šupku z dvoch pomarančov a pokrájame ich na tenké rezance. Potom ich vložíme do malého kastrólika a 5 minút varíme v šálke vody. dáme ich odkvapkať na sitko, prelejeme studenou vodou a odložíme bokom. Všetky ostatné pomaranče obielime až po dužinu a upravíme do veľkej misy. Cukor s vodou (0,15 l) vložíme do panvice a cukor pomaly rozpúšťame. Potom zvýšime teplotu a varíme dovtedy, kým nevznikne tmavohnedý sirup. Panvicu vtedy odstavíme zo sporáka a nalejeme do nej ďalších 0,15 l vody. Opatrne, nepopáľme sa horúcim a praskajúcim karamelom! Premiešame masu v panvici a opäť dáme na sporák a na malom ohni ešte 5 minút povaríme. Potom vychladnutý sirup nalejeme na pomaranče v mise, ozbobíme ich rezančekmi pomarančovej kôry a pred servírovaním vložíme na 50 minút do chladničky.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára