21. augusta 2016

Hrušky v čokoládovom kréme

4 plátky bielej želatíny., 4 žĺtka., 100 g cukru., 2 kalíšteky rumu., 100 g horkej čokolády., 1/4 l sladkej smotany na šľahanie., 2 bielka., zrelé hrušky., 4 koktejlové čerešne., čajová lyžička čokoládovej ryže.,
Želatínu namočíme do studenej vody., Žĺtka s cukrom a rumom vymiešame do peny. Čokoládu rozdrobíme a rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme k penovej hmote. Dáme do chladničky stuhnúť. Potom do tuha vyšľaháme smotanu (trošku si odložíme na ozdobenie) a s tuhým snehom zmiešame. Neošúpanú hrušku dobre umyjeme, vyberieme z nej jadrovník a pokrájame na jemné rezy, ktorými krém v pohároch vejárovite ozdobíme. Do stredu pohára dáme kopčeky šľahačky, naň koktejlovú čerešňu a nakoniec krém posypeme čokoládovou ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára