30. augusta 2016

Krájanie zeleniny

Ostrý nôž je nevyhnutnou pomôckou pri krájaní zeleniny. Rukoväť noža uchopte tak, aby ste ju štyrmi prstami pevne zvierali. Druhou rukou prichyťte zeleninu a prstami usmerňujeme pri krájaní pohyb čepele.
Zeleninu očistite alebo ošúpte – ak treba, odrežte kraje. Nakrájajte na plátky hrubé 1,25 cm.
Plátky naukladajte na seba a rozkrájajte ich na hranolčeky hrubé 1,25 cm.
Hranolčeky zhrňte do kôpky a pokrájajte na rovnomerné 1,25 cm veľké kocky.
Krájanie zeleru – Zelerové stopky rozkrájajte na kúsky, tie na prúžky, potom na kocky.
Krájanie kapusty – Odstráňte vonkajšie listy a rozkrojte. Krájajte jemné rezance (rezom dolu).
Krájanie fazuľky – Konce strukov odrežte, potom ich nasekajte na rovnomerné kúsočky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára