26. augusta 2016

Tuniak s dusenou zeleninou a šampiňónmi

8 tenkých plátkov tuniaka., 200 g šampiňónov., 200 g zelenej fazuľky., viazanička reďkovky., 2 lyžice rajčiakovej dužiny., 6 lyžíc panenského olivového oleja., tymián., soľ., korenie.,
Očistené šampiňóny umyjeme pod tečúcou studenou vodou, osušíme a nakrájame. Očistenú a umytú zelenú fazuľku uvaríme v slanej vode, dáme odkvapkať a nakrájame. Očistené reďkovky namočíme asi na pol hodiny do studenej vody a potom ich nakrájame. Zelenú fazuľku spolu so šampiňónmi, nakrájanou reďkovkou a rajčiakovou dužinou krátko podusíme na oleji. Potom v nádobe primiešame k zvyšným 2 lyžiciam oleja štipku soli a korenia. Touto zmesou natrime plátky tuniaka z oboch strán a poukladáme na plech. V dobre rozohriatej rúre ich pečieme 8 – 10 minút, mäso by malo zostať ružové. 4 tuniakové plátky položíme na tanier, obložíme dusenou zmesou, ktorú prikryjeme druhým plátkom pečeného tuniaka. Okoreníme, posypeme tymianom a ihneď podávame. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára