26. augusta 2016

Mečúň so zemiakmi

600 g nakrájanej ryby., 700 g zemiakov., veľká cibuľa., strúčik cesnaku., petržlenová vňať., panenský olivový olej ., mletá červená paprika., soľ.,
Z nakrájaných plátkov ryby, odstránime kožu a jednotlivé kusy osolíme z oboch strán. Očistíme na plátky nakrájame zemiaky. Očistíme a nakrájame cibuľu. Petržlen nadrobno posekáme. Pekáč potrieme olejom, posypeme paprikou a rozložíme naň polovicu zemiakov a cibule. Trochu osolíme, okoreníme a pridáme na plátky nakrájanú rybu. Pokvapkáme ju olejom a posypeme posekanou petržlenovu vňaťou a cesnakom. Prikryjeme zvyšnými zemiakmi, cibuľou, cesnakom a petržlenovou vňaťou a opäť pridáme trochu pikantného oleja. Pekáč zakryjeme alobalom, vložíme do stredne teplej rúry a pečieme asi 45 minút. Potom alobal odstránime, zvýšime teplotu a pečieme ďalších asi 15 minút. Hotové ihneď podávame. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára