22. augusta 2016

Broskyňový dezert so zázvorom

4 veľké polovice broskýň (zaváraných)., 30 g sirupu ochuteného zázvorom.,
Krém – 1/8 l mlieka., 6 polievkových lyžíc sladkej smotany., polievková lyžica zázvorového sirupu., polievková lyžica práškového cukru., zarovnaná čajová lyžička škrobovej múčky., 2 žĺtka., polievková lyžička mletého zázvoru.,
Odkvapkané polovice broskýň osušíme utierkou. Zázvor postrúhame na tyčinky a tie zastokneme do polovíc broskýň. Broskyne si odložíme nabok. Do vysokej nádoby dáme mlieko, smotanu, zázvorový sirup, cukor, škrobovú múčku a žĺtka a za neustáleho miešania na miernom ohni privedieme do varu. Krém necháme prevariť. Pridáme k nemu postrúhaný zázvor a ešte horúci ho nalejeme k broskyniam.
Tip – Zázvor si môžeme nadrobno posekať aj na ručnom lise na cesnak. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára