21. augusta 2016

Marhuľovo vanilkový krém

500 g marhúľ (aj kompót)., 50 g cukru., lyžica citrónovej kôry., 2 lyžice citrónovej šťavy., 6 lyžíc marhuľového destilátu., 3 žĺtky., 25 g cukru., vanilkový cukor., 2 listy želatíny.,. 0,25 l šľahačky.,
Umyté marhule odkôstkujeme, rozkrojíme na štvrťky a spolu s cukrom, citrónovou kôrou, citrónovou šťavou a marhuľovým destilátom necháme v zakrytej nádobe pri miernej teplote 15 minút povariť. Marhule vyberieme, dáme na sito odkvapkať a uložíme v dezertných miskách do chladničky. Žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom  a šťavou z marhúľ ušľaháme vo vodnom kúpeli na krém. Potom primiešame 2 plátky želatíny, ktorú sme vopred namočili a na teple roztopili. Nakoniec do chladného krému vmiešame dobre ušľahanú šľahačku. Krém rozdelíme do dezertných misiek s marhuľami, ozdobíme a schladené servírujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára