19. augusta 2016

Broskyňový tanier so šľahačkou

2 veľké broskyne (kompót)., 1/8 l bieleho vína., 5 polievkových lyžíc cukru., 375 g čerstvých malín., 250 g šľahačkovej smotany., struk vanilky., mätové alebo malinové lístočky na ozdobenie.,
Broskyne polejeme vriacou vodou a opatrne z nich stiahneme šupku. Dáme zovrieť biele víno, 2 polievkové lyžice cukru a 1/8 l vody a celé broskyne na miernom ohni v zmesi asi 10 minút dusíme. Potom ich vyberieme, rozpolíme a vyberieme z nich kôstky. Maliny očistíme, opatrne umyjeme a dáme odkvapkať. Odložíme si z nich 12 kusov na zdobenie, Zvyšné maliny s cukrom rozmixujeme alebo vymiešame ručným šľahačom. Do misky vylejeme šľahačkovú smotanu a pridáme k nej vanilkový struk, ktorý sme rozkrojili po dĺžke a jeho vnútrajšok vyškriabali. Potom smotanu šľaháme do tuha a natlačíme ju do ozdobovača s hviezdicovitou špicou. Polovičky broskýň dáme na dezertné tanieriky a okolo nich vytvarujeme zo šľahačky veniec. Nakoniec polejeme malinovou polevou. Každý šľahačkový veniec ešte ozdobíme tromi lístočkami a tromi malinami. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára