Plnka – 8 lístkov želatíny., 500 g tučného tvarohu (20%)., 200 g cukru., strúhaná kôra., šťava z citróna., 3/8 smotany na šľahanie., malá konzerva marhúľ., práškový cukor na posypanie.,
Vajcia ušľaháme do peny, pridáme vodu a všetko šľaháme na ľahkú masu. Postupne pridávame cukor a vanilkový cukor a dovtedy šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Múku, maizenu a prášok do pečiva zmiešame a opatrne zamiešame do cesta. Tortovú formu (Ø 26 cm) vyložíme pergamenovým papierom, biskvitové cesto vlejeme do formy. Pečieme v rúre predhriatej na 200º C na druhom rošte odspodu. Na tvarohový krém namočíme želatínu. Tvaroh, cukor, citrónovú kôru a šťavu krátko miešame. Želatínu vytlačíme a rozpustíme v hrnčeku nad ohňom, pričom ju stále miešame. Keď vychladne, vmiešame ju do tvarohovej masy. Ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame do tvarohu. Biskvitové cesto rez prekrojíme jednu vrstvu položíme na tortovú misku, stenou tortovej formy ju ohradíme. Odkvapkané marhule a tvarohovú masu dáme na biskvitový podklad a upravíme. Potom trochu pritlačíme na tortu druhú vrstvu biskvitu. Dáme do chladu. Posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára