26. augusta 2016

Hrianky s hubovou nátierkou

2 krajce domáceho chleba., 250 g šampiňónov., malá cibuľa., 100 g masla., 30 g postrúhaného syra., 2,5 dl mlieka., 40 g hladkej múky., 2 žĺtky., lyžica smotany., citrón., petržlenová vňať., mleté čierne korenie.,
Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a 2 –  3 z nich nakrájame na plátky, zvyšné nadrobno. Vložíme do rôznych nádob, a všetky pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezoxidovali. Na panvici rozpustíme 20 g masla, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a šampiňóny a podusíme. Potom zmes vyberieme z panvice a dáme do sitka odkvapkať. V tej istej nádobe rozpustíme 40 g masla, pridáme múku a za stáleho miešania na miernom plameni pomaly prilievame mlieko a uvaríme bešamel. Do neho primiešame žĺtka rozmixované v smotane, udusené šampiňóny, postrúhaný syr a napokon nátierku osolíme a okoreníme. V osobitnej nádobe rozpustíme zvyšné maslo, pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a minútu dusíme. Potom ich vyberieme a v tej istej nádobe opražíme na menšie kúsky nakrájané krajce chleba. Každú hrianku natrieme nátierkou, poukladáme na plech a krátko zapečieme. Hrianky podávame teplé ozdobené odloženými hríbami a petržlenovou vňaťou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára