26. augusta 2016

Šalát z bielej reďkvi a šunkovej salámy

stredne veľká biela reďkev., veľká červená paprika., 2 póry., 4 – 5 sterilizovaných uhoriek.,
Nálev – 150 g nakrájanej šunkovej salámy., petržlenová vňať., 5 lyžíc bylinkového octu., 4 lyžice nálevu zo sterilizovaných uhoriek., lyžička zeleninového vývaru., 4 lyžice vody., soľ., mleté čierne korenie., štipka cukru., 6 lyžíc oleja heliol.,
Reďkev očistíme, umyjeme a postrúhame na tenké plátky. Papriku prekrojíme, odstránime jadrovník, umyjeme, osušíme a nakrájame na drobné kocky. Z póru odkrojíme dve tretiny vňate a korienky. Po dĺžke trochu nakrojíme a omyjeme. Potom osušíme a nakrájame na tenké kolieska. Sterilizované uhorky pozdĺžne rozrežeme a nakrájame. Plátky salámy poukladané na seba nakrájame na štvorčeky alebo pásiky. Na prípravu nálevu potrebujeme viazaničku petržlenovej vňate, ktorú umyjeme pod tečúcou vodou, jemne osušíme a nadrobno posekáme. V miske zmiešame bylinkový ocot, uhorkový nálev, zeleninový vývar, vodu, posekanú posekanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a cukor. Za stáleho miešania pridáme olej a osolíme. Reďkev, papriku, pór, uhorky a salámu dáme do veľkej šalátovej misy, zalejeme nálevom a opatrne premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou, čiernym korením alebo octom. Pred podávaním odložíme na 30 minút do chladu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára