20. augusta 2016

Plnené taštičky z lístkového cesta

2 pláty lístkového cesta., lyžička práškového cukru., 2 plátky bielej želatíny., 250 g malín., 100 g cukru., 0, 25 l šľahačky., 2 cl destilátu z malín., 50 g pistácií (posekaných).,
Plátky lístkového cesta rozdelíme na polovice. Posypeme práškového cukru a pri teplote 200º C pečieme na strednom rošte v predhriatej rúre 15 – 20 minút. Želatínu dáme zmäknúť, 150 g malín prelisujeme, 100 g premiešame a 50 g cukru a odložíme do chladu. Šľahačku s 50 g cukru vyšľaháme na pevný sneh. Želatinu na teple rozpustíme s malinovým destilátom a vmiešame do prelisovaných malín. Spolu so 40 g pistácií vmiešame do šľahačky., Vychladnuté plátky lístkového cesta vodorovne rozdelíme na polovice. Na spodnú nastriekame vrstvu šľahačky a zakryjeme vrchnou polovicou plátku. K taštičke na tanieri pridáme pripravený malinový kompót a posypeme zvyšnými pistáciami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára