26. augusta 2016

Mrkva s penou z tuniaka

4 veľké mrkvy., konzerva tuniaka v oleji., ocot., 5 lyžíc majonézy., vajce natvrdo., lyžica kapary., vetvička bazalky., kučeravý šalát., olivový olej., pažítka., soľ., mleté čierne korenie.,
Umyté a očistené mrkvy uvaríme v slanej vode, do ktorej pridáme trošku octu. Vyberieme ich a pozdĺžne prekrojíme. Keď vychladnú, vydlabeme ich do formy malých lodičiek. Niekoľko kapár si odložíme na ozdobu, zvyšok zmiešame s tuniakom, natvrdo uvareným vajcom a niekoľkými lístkami bazalky. Potom pridáme majonézu, osolíme a okoreníme a ďalej dobre vyšľaháme. Krémom ozdobne naplníme mrkvové lodičky, posypeme pažítkou a navrch poukladáme kapary. Podávame studené. Misu ozdobíme kučeravým šalátom, ktorý pokvapkáme olivovým olejom.
Tip – Do vody, v ktorej varíme mrkvu, môžeme pridať lyžicu cukru a trošku masla. Mrkva je potom glazovaná a zjemní sa jej chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára