21. augusta 2016

Nákyp s broskyňami

veľká konzerva broskýň., trochu tuku na vymastenie formy., 2 lyžice strúhanky.,
0,25 l mlieka., 50 g cukru., 2 balíčky vanilkového cukru., dreň z dvoch strukov vanilky., 40 g tekutého palmarinu., 75 g múky., 5 vajíčok.,
Odkvapkané broskyne pokrájame na rezy. Vymastíme ohňovzdornú formu a vysypeme strúhankou. Broskyňové rezy poukladáme na dno formy. Mlieko, cukor, vanilkový cukor, vanilkovú dreň, tuk a múku vložíme do nádoby a dobre premiešame. Na malom ohni za ustavičného miešania pomaly privedieme do varu. Cesto miešame dovtedy, kým sa neoddeľuje od dna nádoby, potom ho odstavíme z platne. Postupne vmiešame žĺtky a nakoniec vmiešame do cesta tuhý bielkový sneh. Túto masu rozdelíme na broskyne. Nákyp pečieme v predhriatej rúre na strednom rošte pri 175º C asi 50 minút. Vanilkový nákyp ihneď podávame.
K nákypu je výborný zmrzlinový krém – balíček čokoládovo vanilkkovej zmrzliny rozšľaháme ručným mixérom a pridáme 2 – 3 lyžice čokoládovej ryže. Dochutíme troškou vaječného likéru. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára