21. augusta 2016

Bavorský krém

1/2 l mlieka., kôra z jedného citróna., dužina z jedného vanilkového struku., 3 žĺtky., 75 g cukru., čajová lyžička škrobovej múčky (maizeny)., 6 plátkov bielej želatíny., 3 bielka., 1/4 l šľahačkovej smotany., jahody a červené ríbezle.,
Mlieko s citrónovou kôrou a dužinou vanilky prevaríme. Necháme trošku vychladnúť a kôru z citróna vyberieme. Potom mlieko zo žĺtkami, cukrom a škrobovou múčkou dáme do hlbšej nádoby, vložíme do vodného kúpeľa a elektrickým ručným šľahačom tak dlho šľaháme, až zhustne a vystúpi k okraju nádoby. Namočenú a vytlačenú želatínu primiešame k mase. Bielky vyšľaháme a sneh pridáme do masy a všetko dáme dobre vychladiť. Zatiaľ vyšľaháme smotanu do tuha a šľahačku primiešame do vychladnutého krému. Do štyroch pohárov naporcujeme čerstvé jahody a červené ríbezle a zalejeme krémom. Na vrchu ešte ozdobíme niekoľkými bobuľkami ríbezlí.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára